AW&J biedt 27 jongeren Commewijne computertraining aan

Zevenentwintig jongeren in Commewijne zijn maandag 27 februari een begonnen met een kosteloze computertraining, aangeboden door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J). De training brengt de jongeren computervaardigheden bij, waardoor de kans op succes in hun leven kan toenemen. 

Het ministerie is zich ervan bewust, dat computervaardigheden onmisbaar zijn in een economie die ook draait om informatietechnologie.  Dit is de reden waarom het ministerie de groep van schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters tegemoet komt met deze training. 

De deelnemers werd moed ingesproken door de directrice van Jeugdzaken, Genti Mangroe, de onderdirecteur van Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar, de directrice van Jamaata Education Center, Jennifer Landveld-Amaata, en districtscommissaris, Mohamedsafiek Rajab. 

Mangroe wees de jongeren erop, dat deze training een investering is voor het leven, aangezien de samenleving steeds meer digitaal communiceert met elkaar. Moenesar wees in haar toespraak op het belang van computervaardigheden voor de school, zoals het digitaal verzamelen en delen van informatie. Ook kunnen deze competenties volgens haar het mogelijk maken om vanuit het district online-onderwijs te volgen voor de verdere ontwikkeling van de doelgroep. Het beschikken over computervaardigheden zal volgens haar ook de kans vergroten om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. 

Tijdens de training wordt ook gekeken naar welke computervaardigheden de jongeren al bezitten, waarna ze verder zullen worden bijgeschoold en begeleid. 

De computertrainingen voor jongeren worden landelijk uitgevoerd. Dit project is een voortzetting van 2021 toen computertrainingen in Paramaribo en Wanica werden gegeven. Nu zijn de districten aan de beurt. Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie is direct verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. De training duurt twee weken en de jongeren worden hoofdzakelijk getraind in het gebruik van de softwareprogramma’s Windows, Word, Excel en PowerPoint. 

error: Kopiëren mag niet!