Opmerkelijk aantal vreemdelingen in Nickerie

Al geruime tijd zijn verschillende groepen vreemdelingen in het district Nickerie, zo laten enkele bewoners van het district de  redactie van Dagblad Suriname weten.

Aangeven in geval van zichtbaarheid

Het word bewoners aangeraden wanneer een opmerkelijk aantal vreemdelingen wordt geconstateerd, dit direct door te spelen aan het  dichtstbijzijnde politiebureau. In verschillende buurten is de toename van vreemdelingen merkbaar. In het district is het al een bekend verhaal dat er vooral veel Guyanezen zijn met en zonder daadwerkelijke toestemming tot verblijf. De grens tussen Suriname en Guyana is makkelijk te bereiken. Nickerianen zijn vaak in Guyana en omgekeerd krijgen ze ook vaak bezoek van familie en vrienden uit Guyana.

Mogelijk ook andere vreemdelingen 

De bewoners die in gesprek gingen met de redactie van Dagblad Suriname, stellen dat het momenteel niet alleen gaat om Guyanezen. “Aan tal van factoren zijn de Guyanese broeders te onderscheiden”, zegt Lloyd. Op de vraag van de redactie tot welke groep deze vreemdelingen gerekend kunnen worden, zegt hij dat niet te kunnen vertellen,  omdat dat voor hem onduidelijk is. “Ongewenste mensen in de buurt zorgen voor een onveilig gevoel”, zo voelt Andrea zich. Onveilig, omdat ze als gepensioneerde heeft gemerkt dat er heel wat nieuwe gezichten in haar omgeving zijn

Eerdere berichtgeving

Eerder werd bericht, dat een bepaalde groep vreemdelingen werd aangehouden en naar Paramaribo gezonden. Dit was een groep die aangaf al een hele tijd in Suriname te zijn en bezig was officiële papieren inzake ingezetenschap in het land te verkrijgen.

De redactie van Dagblad Suriname wilde wat meer over de status van deze vreemdelingen weten en de aanpak van de ontstane situatie en nam daartoe contact op met districtscommissaris Senrita Gobardhan, maar zij heeft vanwege drukke werkzaamheden, vooralsnog niet kunnen reageren op de gestelde vragen. De vraag of er een specifieke instantie is die de kwestie rond vreemdelingen aan zal pakken is dus ook nog onbeantwoord gebleven. Bewoners willen veilig zijn en de garantie daartoe dient volgens hen hoog geplaatst te worden. 

GW

error: Kopiëren mag niet!