Taxichauffeuse: “Ik hoop dat 2023 nog een goed jaar wordt”

“Ik keek uit naar een verandering waar wij als burgers toch blij van konden zijn,”, maar het is tot nu toe het omgekeerde zeggen een paar taxichauffeurs in gesprek met Dagblad Suriname.

“Moni ne kong, hoe de benzineprijzen en reparatiekosten gestegen zijn kun je ook niet veel doen met je voertuig. Ik kon enkele jaren terug met een vol bord zeggen, dat taxi rijden genoeg opbrengt, maar nu is dat het helemaal niet. Zolang je SRD 3.000 verdient ben je in de rode zone. Je komt helemaal niet uit met zo een salaris”, zegt Soerish, die meer dan 7 jaren taxi rijdt. “Nadat ik jaren terug geen vaste baan had besloot ik taxi te rijden om toch wat centjes te verdienen. Twee jaren terug was ik de enige kostwinner. Hoe mijn vrouw ook werkt, redden wij het toch amper. In de middag zit ik soms een uur lang voor ik een rit heb, dat is helemaal niet betaald maar ja liever iets dan niets.”

Raja, een vrouwelijke taxichauffeur, zegt dat zij in de middag rijdt. In de ochtend werkt zij voor een bedrijf. Om extra inkomsten in huis te brengen besloot zij na het werk taxi te rijden. “Je werkt hard om het te overleven en soms moet je zelfs harder blokken om het te redden”, zegt Raja. Zij geeft, verder aan dat zij vanwege de benzineprijs niet dagelijks taxi kan rijden.

“Nu zit ik enkele dagen na het werk thuis, komt wel goed uit voor mijn gezin, want dan zien zij mij. Maar,eind van de maand zitten wij toch wel moeilijk, want niet alle lasten kunnen voldaan worden. Ik hoopte dat het  jaar 2023 toch wat anders zou brengen, maar nu al zie ik meer ellende. Er zijn nog enkele maanden te gaan dit jaar, dus laat mij kijken van wat het maar wordt”, aldus Raja. 

TM

error: Kopiëren mag niet!