Situatie Centrale Markt Nieuw Nickerie nog niet aangepakt

Al geruime tijd verkeerde Centrale Markt te Nieuw Nickerie, met name de achterzijde, in een slechte staat. Burgers en het lokale VHP-Assembleelid Niesha Jhakry geven aan dat de situatie nog niet opgelost is.

Plan van aanpak 

De situatie rond de vishal had een dringende aanpak nodig. De voorgaande jaren zijn er vaak door allerlei instanties onderzoeken gedaan om de beste duurzame oplossing voor deze situatie te vinden. Het weggespoelde gedeelte aan de oever van de Nickerierivier is het gedeelte dat aanpak nodig heeft. Nu komt er eindelijk na een lange tijd een oplossing door het ministerie van Openbare Werken.

De situatie achter de markt is volgens het lokale Assembleelid Niesha Jhakry, die er deze week over sprak tijdens de begrotingsbehandeling in de Assemblee, erg.  De situatie daar was, dat de modder achter de markt wegspoelt, en dat terwijl de markt ook een trekpleister is voor toeristen en anderen die het district bezoeken. Ook de situatie die is ontstaan na de aanbestedingen, die niet openbaar is geweest, achter de Centrale Markt is volgens de parlementariër nog erger. De miljoenen zijn volgens het parlementslid zomaar verspilt.

De aannemer moet volgens bezorgde bewoners weer op het matje geroepen worden om het werk dat niet goed verricht is, weer te komen herstellen. Dat zijn volgens de parlementariër hele belangrijke zaken die in orde gemaakt moeten worden in het district Nickerie. De districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft nog niets laten weten naar aanleiding van de verschillende meningen over de ontstane situatie.

GW

error: Kopiëren mag niet!