EZ-minister treedt niet op tegen onrechtmatig dichthouden pompstations 

Bij de laatste benzineprijs verhoging hebben alle automobilisten als consumenten van pompstations gemerkt, dat diverse pompstations abrupt de deuren dicht hielden.

De pompen waren dus gesloten, met uitzondering van de GOw2 pompstations, omdat zij reeds het vermoeden hadden dat de regering  de prijzen van benzine zowel gasoline als diesel zouden verhogen. Die voor informatie hadden de pomphouders zeker.

Het gevolg hiervan is dat er plotseling een schaarste optrad en de lange rijen auto’s waren mijlen ver zichtbaar bij de pompstations die te goeder trouw wel open waren voor de klanten.

Degenen die dicht waren hebben dit bewust gedaan, omdat zij olie in voorraad hadden en dit te zijner tijd voor de nieuwe prijs ter verkoop zouden aanbieden. Dit is een vorm van hamsteren. Dat is woekerwinst maken op een dan illegale manier, het bewust drukken van klanten om gelijk voor de nieuwe prijs de producten te verkopen en zo winst te maken.

EZ-minister zwijgt

Waarom heeft de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, die gaat over economische delicten en controle, niet gelijk ingegrepen?

De minister heeft in alle toonaarden gezwegen en dat doet ze nog steeds.

Dit is een vorm van criminaliteit naar de gemeenschap toe, want de benzine die ze hadden was benzine die zij via de oude prijs hebben ingekocht bij de oliemaatschappijen die olie importeren.

Zij hebben met deze verhoging dus op hun oude voorraden winsten gemaakt.

De minister is in gebreke gebleven om in te grijpen en er moeten consequenties verbonden worden aan het niet handelen en het niet beschermen van de klanten.Dit is overigens een eeuwenoude gewoonte van pompstations. Zelfs de burgerij kent dit model inmiddels. Zodra er een prijsverhoging opkomst is, sluiten de pompstations om mysterieuze redenen hun deuren. 

“Vrienden en familie wenken elkaar dan via social media of de app om bij pompstations die open zijn liever gelijk te gaan tanken, omdat er of sprake zal zijn van een schaarste of een prijsverhoging opkomst is”, zegt een burger in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. 

Een groep dames die staat voor een groentenstand praat over de prijsverhogingen van de afgelopen periode.

Een van hen geeft aan, dat geen enkele regering deze eeuwenoude vorm van machtsmisbruik ooit heeft aangepakt. “Daarom doen de winkeliers dit ook toch. Bij elke verhoging, is het nou brandstof, EBS, water, de koers noem maar op, worden levensmiddelen gelijk weer in prijs verhoogd. Vandaar dat goederen inmiddels 1000% duurder zijn geworden”, aldus een van de dames.

Men zegt steeds, wij moeten het samen doen, maar de regering handelt zelfs niet binnen haar eigen gelederen, waardoor er twee aparte machten ontstaan, het getergd volk en de “onkreukbare” regering.  

NK

error: Kopiëren mag niet!