Inzittende (22) auto komt om het leven bij eenzijdig ongeval Wayamboweg

20-jarige bestuurder onder invloed van alcohol, geen rijbewijs en reed te hard

De 22-jarige inzittende van een auto, Perkash Hira, is zondagochtend 12 februari bij een eenzijdig verkeersongeval op de Wayamboweg, nabij de Zesde Rijweg, in het district Saramacca, om het leven gekomen..

Na de melding van een verkeersongeval met dodelijk afloop gingen agenten van het politiebureau Saramacca naar de plek voor onderzoek. Bij aankomst op de locatie werd een auto in de langs de weg lopende trens aangetroffen, waarin Perkash Hira geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

De 20-jarige bestuurder Rinesh S. klaagde over pijn aan zijn rechterschouder.

Gebleken is dat Rinesh S., die onder invloed van alcohol verkeerde en niet in het bezit is van een Surinaams rijbewijs, over de Wayamboweg reed. Hij kwam vanuit de richting Paramaribo en reed naar Monkshoop. Gelet op de aangetroffen sporen, bestaat het vermoeden dat de automobilist met een heel hoge snelheid heeft gereden.

Nabij de Zesde Rijweg moet hij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Hij raakte van de weg en belandde in de langs de weg lopende trens. 

Het lichaam van Perkash Hira is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen, zo meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!