Suriname betuigt medeleven aan Turkije

President Chandrikapersad Santokhi heeft namens de Surinaamse bevolking aan president Recep Tayyip Erdoğan zijn sympathiebetuiging aangeboden aan de regering en de bevolking van Turkije in verband met de verwoestende impact van de zware aardbeving van 6 februari 2023.  

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft condoleances overgebracht aan zijn Turkse collega-minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu.

De minister memoreerde hierbij de diepgaande gevolgen van de ramp voor de gehele bevolking waarvan het aantal slachtoffers nog dagelijks oploopt.

De president heeft in zijn schrijven zijn medeleven met het intense verdriet benadrukt en gaf bemoedigende woorden van troost mee voor de nabestaanden en alle families en slachtoffers van deze tragedie, zo meldt BIBIS donderdagmiddag 9 februari.

  • Inmiddels zijn er al meer dan 17.000 doden te betreuren in Turkije. Ook het noorden van Syrië is door de aardbeving zwaar getroffen. Daar waren donderdagavond al zeker 4.000 doden te betreuren.

error: Kopiëren mag niet!