Leden Vereniging van Griffiers bij de Rechterlijke Macht in beraad 

Leden van de rechterlijke macht, vooral de griffiers en de administratief medewerk(st)ers bij de rechterlijke macht, zijn weer in beraad, nadat ze  ook al eerder het werk hadden neergelegd. Ze hadden eerder het werk neergelegd, omdat ze een petitie in hadden gediend bij het Kabinet van de President. 

De leden waren zeer ontstemd over het feit, dat ze de president niet persoonlijk konden spreken. Ze waren toen de mening toegedaan, dat ze de tijd van de president niet waard waren. De directeur van het Kabinet van de President nam deze petitie in ontvangst en beloofde dat hij het aan de president zou overhandigen. Op de vraag hoelang het zou duren voordat de leden een reactie zouden krijgen van de president, gaf hij geen bevredigend antwoord, omdat hij het schema van de president niet kent.

Een gangbare oplossing

De leden zijn de zoveelste groep die binnen het overheidsbestel, die het werk neerlegt vanwege ontevredenheid over salarissen..De leden zijn, net als ander overheidspersoneel, in beraad gegaan, omdat ze ontevreden zijn over de manier hoe er wordt omgegaan met hun toelagen en salarissen. De toelagen zijn al meer dan 20 jaar niet aangepast werd aangegeven en met de huidige ontwikkelingen in het land is het volgens de leden helemaal niet meer te doen.

Wederom actie

De griffiers bij de Rechterlijke Macht hebben na de acties in oktober 2022 besloten om een middenweg te kiezen, hebben hun wensenpakket ter zijde gelegd en hebben zich neergelegd bij het pakket dat voorgesteld is door een commissie die door het Hof van Justitie is ingesteld om te bemiddelen bij de onderhandelingen tussen de Staat en de Vereniging.

Aan de griffiers is aangegeven, dat realisatie van het pakket eind januari 2023 zou geschieden, echter is dit tot heden uitgebleven. Dit is de reden geweest voor de Vereniging om in beraad gaan. De Vereniging is van mening dat zij genoeg water in de wijn heeft gedaan bij de onderhandelingen met de overheid en dat zij het niet langer kan dulden dat hun belangen op de lange baan worden gehouden. De Vereniging blijft in beraad totdat het pakket geformaliseerd is. 

GW

error: Kopiëren mag niet!