Hosselaar: “Ik schaamde me dood in het begin”

“Het zit niet in een ieder om mee te doen met de verkoop langs de straat”, zegt een burger. Hij doet al negen jaren mee  met de verkoop langs de straat, te Para. “Een ieder kan beginne met de verkoop langs de straat, maar ze geven het ook heel snel op. Bij dit werk moet je geduld hebben, kunnen tegen teleurstelling, stressbestendig zijn, creatief denken en klantvriendelijk blijven ongeacht wat. En niet een ieder heeft dat in zich”, benadrukt de man.

“Door vriendelijk te blijven ondanks teleurstelling, bouw je ook je klantenkring. Heel veel mensen kennen mij en weten dat ik het niet opgeef. Ook al gaat de verkoop niet of heb ik niet alles kunnen verkopen, er komt zeker wel een dag waarop ik ga genieten. En dat heb ik vaak genoeg ook meegemaakt.” Hij geeft ook aan, dat hij vaak vruchten, groenten, kleren, huismiddeltjes en nog veel meer verkoopt.

“Ik verander vaak genoeg, ook alles in één keer verkopen kan ik niet, dus ik heb enkele dagen waarop ik iets verkoop en dan weer op een andere dag wat anders. Toen ik pas begon was het ook een andere tijd. Dingen waren iets goedkoper en ik genoot ook van de verkoop, nu is het wel een groot verschil. Je hebt nu wel meer slechte verkoop dagen, dan succesvolle dagen. De verkoop gaat dus heel erg slecht, dat ik het zelfs moet zeggen. Ondanks enkele aanbiedingen heb je geen klanten, maar ik geef het niet op. Je leert wel heel veel in deze branche. Trouwens op elke werkplek leer je wat, maar in zulk een branche leer je vaak genoeg ook veel meer”

“Ik dacht nooit dat ik spullen zou verkopen langs de straat, en schaamde me dood in het begin. Daarnaast wist ik ook niet hoe ik met mensen moest praten die een dinkie van henzelf hebben, maar door de tijd heen heb ik alles meegemaakt en geleerd. Aan het eind weet jij waarvoor je daar bent en je hebt de klant nodig en de klant jouw. De man adviseert een ieder niet op te geven, het maakt niet uit of het om het bouwen van je huis gaat of opbouwen van je bedrijf. Geef niet op en kijk niet wat anderen erover zullen denken of vinden. Het zijn jouw dromen, jouw toekomst en voor jouw nakomelingen, dus geef niet op en blijf jezelf openstellen om te leren”, aldus de hosselaar.

TM

error: Kopiëren mag niet!