❗Ontmaskering van samenzwering tussen de VS en Noorwegen Nord Stream – rapport

Voormalig NYT-journalist Seymour Hersch heeft beweerd dat het Witte Huis maandenlang samenspande met Noorwegen om Nord Stream op te blazen terwijl het Congres in het ongewisse bleef.

Hij schrijft op zijn Substack hoe een gespecialiseerd diepduikteam naar verluidt explosieven op de pijpleidingen heeft geplant onder dekking van een NAVO-oefening, met een geavanceerd sonarsysteem dat de ladingen kan activeren.

Vervolgens wordt beweerd dat eind 2021 een taskforce van de Joint Chiefs of Staff, de CIA en ambtenaren van het State and Treasury Department is bijeengeroepen om te plannen hoe te reageren op een verwacht conflict in Oekraïne. Toch werd hun bestaan naar verluidt strikt geheim gehouden, zoals een bron die Hersch citeerde toegaf dat het sabotageplan geen “kinderdingen” was.

Biden maakte de plannen in februari 2022 publiekelijk bekend door te verklaren: “Als Rusland binnenvalt … is er geen Nord Stream 2 meer”, werd de missie gedegradeerd van geheim – waarvoor het Congres volgens de wet moest worden geïnformeerd – naar zeer geheim.

error: Kopiëren mag niet!