Twee doden bij aanrijding tussen Noahbusje en personenbus op Afobakaweg

Bij een zware aanrijding maandag op de Afobakaweg  tussen een personenbus en een Noahbusje zijn de bestuurder van het busje Benito Tjon A Hung (58) en mede inzittende Marlene Adams, van wie de  leeftijd nog niet bekend is, om het leven gekomen.

De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks 21.58 uur de melding van een zware aanrijding op de Afobakaweg ter hoogte van mast 54, waarbij sprake was van zware persoonlijk letsel en dat één persoon vermoedelijk was overleden. Bij aankomst van de agenten vertoonden Benito en Marlene, waarvan laatst genoemde bekneld zat in het Noahbusje, geen teken van leven meer. Met behulp van de brandweer werd het Marlene uit het voertuig gehaald. Een arts stelde officieel de dood van Benito en Marlene vast.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken, dat beiden voertuigen over de Afobakaweg reden. Het Noahbusje, met 5 inzittenden, kwam vanuit de richting van Brokopondo en reed richting Paranam, terwijl de personenbus met 7 inzittenden, waaronder leerkrachten en leerlingen, in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van mast 54 kwam vermoedelijk door tot nog toe onbekende reden het Noahbusje op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding.

De personenbus sloeg na de botsing over de kop en belandde in de langs de weg lopende trens.

 

De overige inzittenden van beide voertuigen hebben letsels opgelopen en werden met de ambulance van het Nationaal Leger voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-poli van Klaaskreek. Hierna werden de gewonden met een ambulance van Surcad en de Medische Zending overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder van de personenbus is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de lichamen van Benito Tjon A Hung en Marlene Adams hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het verdere onderzoek van de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!