OM: Verdachte aanslag Kantongerechtsgebouw in vrijheid gesteld 

Op 13 januari werden door 2 mannen op een bromfiets levensgevaarlijke projectielen gegooid op het terrein van het gebouw der Kantongerechten aan de Monseigneur Wulfinghstraat in Paramaribo waarna er meerdere schoten zijn gelost op het gebouw door een van de twee mannen.  

Tijdens het politieonderzoek is op basis van feiten en omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld ontstaan waarbij vier personen als verdachten werden aangemerkt, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Na overleg met het OM werden drie personen heengezonden en één (B.W.) in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld op 27 januari. 

Het onderzoek werd na de inverzekeringstelling voortgezet en uit het tot nog toe verkregen feitenmateriaal is gebleken, dat de detentie van B.W. thans niet langer noodzakelijk wordt geacht. 

Het onderzoek in deze zaak wordt onverkort voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!