Hoe de wereld online dateert
ONLINE DATING

Steeds meer mensen zoeken (en vinden) een partner met behulp van datingapps en -platforms. Volgens Statista’s Digital Market Insights zullen aanbieders van online dating naar verwachting tegen het einde van 2023 wereldwijd 441 miljoen actieve gebruikers hebben bereikt. Het segment zal naar verwachting wereldwijd ongeveer $ 8,7 miljard aan inkomsten genereren via online dating, casual dating en matchmaking-services.

De Verenigde Staten zijn met 21,9 procent het land met het hoogste percentage van de bevolking dat online dating services gebruikt. Het is ook het land waar het segment de meeste omzet genereert, met een verwachte marktomvang van 2,5 miljard dollar in 2023.

De Verenigde Staten zijn duidelijk marktleider, maar ook in Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk (19,1 procent penetratiegraad) of Frankrijk (12,7 procent) is online daten behoorlijk populair. Ondanks dat het gebruik in verhouding tot de bevolking lager is in India en China (respectievelijk 9,1 procent en 5,8 procent), vertaalt de enorme omvang van de bevolking van de landen zich in inkomsten die de inkomsten in Europese landen ver overtreffen. De landen hebben grote online matchmaking-markten die ongeveer driekwart van deze online dating service-inkomsten genereren.

error: Kopiëren mag niet!