Financiën-minister Raghoebarsing: “Samenwerking met IMF gaat door”

De regering gaat door met de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het is belangrijk, dat het programma voor economisch herstel dat met ze is opgestart doorgezet wordt. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning onderkent dat het IMF niet altijd de makkelijkste partner is en dat ze soms voorstellen doen waar de regering niet achter staat. Maar, het is volgens de Financiën-minister wel belangrijk, dat het IMF erbij blijft en dat de regering met haar tot een vergelijk komt en zorgt dat het programma voortgezet wordt.

Het programma van het IMF zal Suriname kunnen helpen bij het herstel van de economie. Het heeft andere landen geholpen. In Jamaica heeft het heel lang geduurd, waarbij vaak dingen zijn gegaan zoals het niet zou moeten.

De minister zei gisteren in de Assemblee niet te hopen, en denkt niet, dat zulks het geval zal zijn in Suriname. Tijdens de besprekingen met het IMF die nu gaande zijn om het programma van herstel van de economie bij te stellen, zei minister Raghoebarsing dat Suriname als gelijkwaardige partner om de tafel zit met het IMF. Het IMF komt met een heleboel kennis en techniek in, maar Suriname komt ook met veel kennis en ervaring in. Suriname heeft in het verleden zonder steun van het IMF ook zelf haar economische problemen opgelost. 

Aan het IMF is daarom voorgehouden om samen een model te vinden dat past bij Suriname en draaglijk is voor een ieder in het land, aldus minister Raghoebarsing.

SS   

error: Kopiëren mag niet!