Alleenstaande vader: “Het is zo moeilijk, dat ik elke nacht moet huilen”

“Het wordt met de dag meer een nachtmerrie voor ons als burger. Je salaris betekent niets, het overleven wordt nog moeilijker en jezelf onderhouden is onmogelijk”, zegt een man tegenover Dagblad Suriname. 

De man is een alleenstaande vader en werkt op twee plekken. Naast het betalen van de vaste lasten moet hij dagelijks ook geld neertellen zodat zijn drie kinderen dagelijks naar school kunnen en dagelijks kunnen eten. “Het is heel erg moeilijk. Het is zo moeilijk, dat ik elke nacht moet huilen en niet weet van waar ik met geld ga komen om mijn kinderen te verzorgen”, zegt de man.

“Door kleine klusjes naast mijn twee jobs te doen red ik het met busgeld en geld voor brood, maar de rest wordt met de dag moeilijker te bereiken. Mijn ouders lastig vallen om mee te helpen voor de zorg van mijn kinderen, kan ik niet en ik krijg ook nog de volle ondersteuning van hun, maar meer kan ik niet vragen. Maar nu heb ik het niet over mijn kinderen, maar de beestachtige prijsverhoging van de basisspullen. Ik zie toiletpapier ook als een basisspul of een must dat je in huis moet hebben, maar met de prijs daarvan werkt het niet.”

“De ouderwetse manier werkt niet voor mij, terwijl ik in een andere tijd leef, ja wassen kan maar, kom op, je kan bezoekers dat niet als optie geven of dat tegen je meisjes zeggen. Ik vind het zo vreselijk, dat een rol toiletpapier SRD 12 of bij sommige winkels SRD 13 kost en de prijs van een baal bijna te vergelijken is met tien kilo rijst, dat kan toch niet”, benadrukt de alleenstaande vader.

“Mijn ontstress punt is het toilet en wil ik me comfortabel voelen, maar dat wordt zelfs van je genomen. Door niet goed te eten wordt het proces al verstoort en jezelf schoon te houden kan dan ook niet. Hoe moeten wij als mensen het leven, het is bijna een moderne slavernij. Je gaat letterlijk moeten doen wat er gezegd wordt, dat men bepaald hoeveel je aan iets moet uitgeven en dat je geen vrij leven meer mag hebben, laat ik zeggen vrij leven op jouw manier. Het bleven bestraat letterlijk nu alleen uit werken. Wat gaat er hierna gebeuren? Als vader probeer ik het beste te doen voor mijn kinderen, maar naast alle stress en spanning heb ik ook ontspanning nodig en een vrouw is een optie, dat zeggen velen, maar niet voor mij. Kan het leven niet een beetje vergemakkelijkt worden voor ons als burger?”, vraagt de alleenstaande vader zich af.

(Foto: ter illustratie – hij is niet de alleenstaande vader in het artikel)

TM

error: Kopiëren mag niet!