Twee 17-jarige jongens verdacht van meerdere berovingen in Paramaribo

De Recherche van Regio Paramaribo heeft in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zondag 5 februari de twee 17-jarige jeugdige verdachten J.L. en S.Y. aangehouden voor een aantal berovingen waaraan zij zich samen met anderen schuldig hebben gemaakt.

Tijdens het onderzoek van de politie in een berovingszaak in de Zwartenhovenbrugstraat, waarbij de verdachte R.K. op zaterdag 24 december 2022 werd aangehouden, kwam naar voren dat R.K. met nog vijf andere kompanen, waaronder J.L. en S.Y., de beroving had gepleegd. Daarbij werden weggenomen geldbedragen in US$ en SRD, twee Iphone toestellen en andere persoonlijke spullen.

Na intensief speurwerk is het leden van het RBTP gelukt om de verdachten J.L. en S.Y. in te rekenen, die een volmondige bekentenis hebben afgelegd. Verder hebben zij aangegeven betrokken te zijn geweest bij zeven andere berovingen in de ressorten Nieuwe Haven en Centrum. Het gaat om onderstaande berovingen:

  • Willem Campagnestraat, waarbij een man is beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag in SRD;
  • Theodorusstraat, waarbij een man beroofd is van een groot geldbedrag in Euro;
  • Satijnhoutstraat, waarbij een man is beroofd van een tas inhoudende een geldbedrag in Euro;
  • Koningstraat, waarbij een man van zijn tas is beroofd en de buit onbekend is;
  • Domineestraat, waarbij een man beroofd is van een groot geldbedrag in SRD.;
  • Nieuwe Domineestraat, waarbij een man op een bromfiets is beroofd van eeen groot geldbedrag in SRD en US$;
  • Waterkant, waarbij een tas inhoudende een mobiele telefoon en een geldbedrag in SRD is weggenomen
  • Koningstraat voor Kirpalani, waarbij drie mannen zijn beroofd van een tas inhoudende een onbekend geldbedrag en belangrijke documenten.
  • Kankantriestraat naast Taxibedrijf 1660 werden vier autobanden van een zwarte Mark-X buitgemaakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee jeugdige verdachten in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt gewerkt.

De politie roept eventuele benadeelden die in de periode van december 2022 en januari 2023 in de aangegeven ressorten zijn beroofd en nog geen aangifte hebben gedaan op, om alsnog aangifte te doen.

error: Kopiëren mag niet!