Soedan om Abraham-akkoorden met Israël af te ronden
DOOR PHIL BAINBRIDGE

3 februari 2023 – Khartoum staat op het punt een formeel vredesakkoord met Israël te ondertekenen in een zeer symbolische stap – de stad was de locatie voor de verklaring van de Arabische Liga uit 1967 waarin de erkenning van de Joodse staat werd ontkend.

Israël en Soedan zullen over een paar maanden in Washington een “historisch vredesakkoord” ondertekenen, kondigde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken aan, waarbij Soedan het nieuwste land van de Arabische Liga wordt dat dergelijke banden aangaat.

Sinds 2020, toen de Abraham-akkoorden werden ondertekend, zijn er nu zes landen van de Arabische Liga die formele betrekkingen met Israël hebben, plus een aantal dat informele of geheime samenwerking aangaat. De handel tussen Israël en de landen van het Abraham Akkoord bedraagt nu bijna 3,5 miljard dollar, waarvan het merendeel met de Verenigde Arabische Emiraten.

error: Kopiëren mag niet!