Zware aardbeving treft Turkije en Syrië

Bij een aardbeving zijn in het zuiden van Turkije zeker 1200 doden en duizenden gewonden gevallen. Er wordt gevreesd dat het dodental nog zal oplopen, in zowel Turkije als buurland Syrië liggen nog veel mensen onder het puin.

De Turkse president Erdogan zegt dat er ruim 912 doden zijn geteld. 5383 mensen raakten gewond. Hij noemt de aardbeving de grootste ramp sinds 1939. Toen kwamen er bij een aardbeving in zijn land ruim 32.000 mensen om.

De Syrische staatstelevisie meldt dat er aan hun kant van de grens ruim 320 doden zijn en 1000 gewonden.

De schade door de beving is groot. Op beelden vanuit Turkije is te zien hoe hele wijken zijn ingestort. Turkse media melden dat er meer dan 1700 gebouwen zijn ingestort. Alleen al in de provincie Malatya zijn volgens de gouverneur zeker 140 gebouwen ingestort. Er liggen nog veel mensen onder het puin.

error: Kopiëren mag niet!