Pentagon staat Oekraïne toe om naar believen langeafstandsraketten af te vuren

Het is aan de regering in Kiev om te beslissen hoe nieuwe raketten worden gebruikt die worden geleverd voor de door de VS geleverde HIMARS-draagraketten, zei het Pentagon vrijdag. De verklaring bevestigt dat de laatste partij munitie die de Amerikaanse belastingbetaler financiert, Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB) zal bevatten.

De door Boeing vervaardigde munitie bestaat uit een raketmotor gekoppeld aan een vliegtuigbom, met een geschat bereik van maximaal 150 kilometer. Terwijl de aankondiging van vrijdag “extra munitie” voor de HIMARS en “precisiegeleide raketten” vermeldde, vertelde brigadegeneraal Patrick Ryder aan verslaggevers dat dit de GSDB omvatte, wat de informatie bevestigde die eerder deze week naar Reuters was gelekt.

Ryder bevestigde ook dat de VS Oekraïners niet in de weg zouden staan om de raketten te gebruiken om diep in Rusland aan te vallen.

error: Kopiëren mag niet!