Politiebericht over aanhouding 5 verdachten in zaak overval geldtransport Raghoebierstraat

De vier verdachten S.A. (22), M.A. (50), M.O. (44), M.M. (38) zijn na verkregen  informatie respectievelijk op woensdag 1 en donderdag 2 februari na een roofoverval in de Raghoebierstraat door leden van het  Regio Bijstand Team Paramaribo en Midden (RBTP & M) en door medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten aangehouden. Dit meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 4 februari.

De vijfde verdachte, de 34-jarige L.P., die militair is, werd door de Militaire Politie (MP) in de kraag gevat.

Dit vijftal heeft op 1 februari een geldtransportvoertuig van een goudopkoopbedrijf met zware wapens beschoten, waarna de verdachten er vandoor gingen met grote geldbedragen in US$, Euro, SRD en een vuistvuurwapen van het merk FN 57. De bestuurder en zijn bijrijder die in het geldtransportvoertuig waren gezeten, waren belast met het vervoeren van het geld, waarbij een van ze tijdens de beschieting schotverwondingen heeft opgelopen en ter verpleging in het ziekenhuis is opgenomen.

Leden van het RBTP signaleerden de auto waarmee de roofoverval is gepleegd diezelfde avond nog in de Ming Doelmanstraat. Volgens de verkregen  informatie zou de verdachte M.A. bedoeld voertuig op het voormeld adres van zijn ouderlijke woning hebben geparkeerd. De verdachte M.A. werd daarbij samen met zijn zoon S.A. in de boeien geslagen. 

Bij een ingesteld onderzoek in de woning, werden een klein deel van de buit en een jachtgeweer in de kamer van S.A. aangetroffen en inbeslaggenomen. Het jachtgeweer is legaal en blijkt van de vader de verdachte te zijn.

Op hun aanwijzing werd vervolgens de verdachte M.O. aangehouden en werden in de woning van deze verdachte ook een klein deel van de buit, een riot shotgun, een FAL wapen en drie kogelwerende vesten gevonden en in beslag genomen.

De verdachte M.A., op wiens naam de auto, waarmee de overval is gepleegd, kwam in beeld en werd op donderdag 2 februari aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten S.A., M.A., M.O. en M.M. door de politie in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!