Vragen in DNA over status Kalaykhan bij Belastingdienst

In de Nationale Assemblee zijn gistermiddag, donderdag 3 februari, vragen gesteld over de status van Ismael Kalaykhan bij de dienst der Belastingen. Men wil duidelijkheid vernemen of de heer Kalaykhan wel of geen directeur is bij de Belastingdienst.

Volgens Edward Belfort (ABOP) is gebleken, dat betrokkene geen directeur is. Hij zou als manager zijn aangesteld, en die functie komt volgens hem niet voor in de Personeelswet. De parlementariër vraagt zich af hoe dat kan.  Betrokkene bezit volgens het Assembleelid de vreemde nationaliteit. Hij wil weten of de regels van de Personeelswet van toepassing zijn geweest op betrokkene. Indien hij geen directeur is, dan zijn de stukken die hij heeft getekend nietig. 

Afbeelding op website gov.sr

Melvin Bouva (NDP) schaarde zich achter deze bezorgdheid. Hij verwees naar het Decreet C-56 dat handelt over de benoembaarheid van vreemdelingen in publieke functies. De functie van directeur der Belastingen wordt daarbij niet genoemd. De parlementariër vraagt zich af waar de regering mee bezig is. Hij vindt het belangrijk dat de regering duidelijkheid geeft in deze kwestie. 

In het kader van de huidige uitvoering van de BTW zijn vertrouwen en betrouwbaarheid belangrijke zaken. Nog belangrijker vindt het Assembleelid het om van de regering te vernemen wat de wettelijke status is van alle handelingen en besluiten die zijn genomen voor of namens de directeur Belastingen. “Wie is directeur, er is geen directeur bij belastingen. Dis no kan!”, aldus Bouva.

SS

error: Kopiëren mag niet!