Roep om camerabeelden in zaak Boiler

Ondanks de inverzekeringstelling van de 19-jarige autobestuurder R.G. in verband met de aanrijding waarbij Raymon Ford (35) op tragische wijze is omgekomen afgelopen zondag, zijn er velen die roepen om het vrijgeven van de camerabeelden. Een van deze personen is Stephano Biervliet ‘Pakittow’ een vaste klant en vriend van het slachtoffer, die bekend stond als ‘Boiler’.  

Pakittow zegt als goede vriend, activist en politicus met de vraag te zitten waarom de beelden van de aanrijding, waarbij twee voertuigen waren betrokken, nog niet naar buiten zijn gekomen. “Er is een camera van Naskip, er is een camera van Shell en er is een camera van Safe City daar en tenminste een van deze camera’s moest in werking zijn.” Pakittow zegt dat er tenminste van een van de genoemde camerasystemen beelden moeten zijn. Hij zegt, dat de beelden belangrijk zijn om duidelijkheid te verkrijgen over wat er is gebeurd.

Transparantie

Voor Pakittow is het belangrijk, dat er transparantie is naar de samenleving. De activist, tevens politicus, stelt dat mensen met elkaar moeten leren omgaan en keert de situatie even om waarbij hij toelicht dat wanneer een van de bedrijven iets zou overkomen dan zou er ook een beroep worden gedaan op de beelden. “Of komt het dat het een kleine ondernemer is? Of omdat het iemand met een bakfiets is? Want als het een topper was dan waren die beelden gekomen”, benadrukt Biervliet. Over de optie dat het onderzoek gaande is reageert hij met de vraag waarom het zo lang moet duren. “Waarom moeten wij zo lang bezig zijn met zaken die we direct kunnen oplossen?”, is zijn vraag. “Het is een vriend van mij, ik ondersteunde hem elke ochtend door brood te kopen voor mijn werknemers.” 

Het is voor Pakittow belangrijk, dat de aandacht voor deze zaak niet verloren gaat. Hij noemt de gewezen ‘Boiler’ een voorbeeldfiguur voor de jongeren. “Ze leerden van hem dat zij zich niet moesten schamen voor hun onderneming, al verkochten ze tandenstokers.” Daarom maakt Pakittow zich sterk voor een goede behandeling van deze jonge ondernemer die het leven liet. “Want anders zijn we hier klaar in het land”, voegt hij nog toe. “Ik heb hem altijd beschouwd als een vriend.” Pakittow besluit als hoofdbestuurslid van PRO, dat gerechtigheid belangrijk is in deze zaak.  

Een andere burger van het land genaamd Urvin heeft een nagenoeg zelfde benadering als Pakittow. Hij vraagt zich ook af waarom de beelden nog niet zijn vrijgegeven. “Waarom hebben wij nog steeds geen beelden gezien terwijl in andere zaken beelden snel vrijkomen?”, zegt hij teleurgesteld.  

RB

error: Kopiëren mag niet!