“Uit eten is vandaag de dag een dure grap, maar soms kan het nog wel” 

“Over straat eten kopen is heel handig, maar je schrikt nu van de prijzen die je hoort. Een portie eten dat ik vroeger voor tussen de SRD 10 en 15 kocht is nu tussen de SRD 85 en SRD 120”, zegt een man tegen Dagblad Suriname. Hij was gewend in een week vier tot vijf keren eten te kopen of uit te eten, maar doet het niet zo vaak meer. “

De prijzen zijn overal verschillend, dat zakje rijst die je bij enkelen nog gratis kreeg,  kost nu SRD 15 tot 20. De prijzen zijn niet te vergelijken, maar soms wil je ook iets anders eten of doen. In het land heb je nauwelijks iets te doen. Dansen en uit eten gaan is de enige optie en als je rondrijdt ga je ook wel wat lekkers willen eten, dus ik ga nog wel uit eten, maar nu niet zo vaak meer als vroeger. In een maand wordt het nu drie keren gedaan. Door al die stress en ellende wil je ook iets leuks met de familie doen, dus ik ga er voor”, benadrukt de man.

Een warung houder zegt ook, dat alles intussen duur is geworden en dat heeft ertoe geleid dat de prijzen per portie ook verhoogd zijn. “Het is voor een ieder moeilijk geworden, vroeger had je veel klanten die niet meer konden en hun eten zo lieten staan. Mijn honden hadden vaak lekkers, maar nu eet een ieder alles. Aan het eind heb je klanten die vragen om een bakje om hun eten mee te nem. Ik vind dat wel heel goed, maar het geeft aan, dat alles moeilijk is geworden”, aldus de warung houder. 

“Ook zijn de prijzen van rotie, groenten, kip of een blanco roti verhoogd. Een blanco roti was toen te koop voor rond de SRD 2,50, maar is nu tussen de SRD 20 en SRD 25, vergeet die BTW ook niet,. Wij gaan de prijzen moeten aanpassen anders gaan er in de toekomst minder rotishops, warungs of restaurants zijn en dat zie je nu ook al. Enkele plekken die een naam hadden en een aanloop, worden nu gedreigd te sluiten of iets anders te doen. Ik kan mijn plek niet sluiten. Het is mijn enige bron van inkomen”, aldus de kleine ondernemer. 

TM

error: Kopiëren mag niet!