Oma Trish bakt en verkoopt al jaren chips soorten

“Mee doen met de verkoop langs de straat is vermoeiend, maar niets geeft je een beter gevoel dan, dat de spullen die jij zelf maakt vaak uitverkocht zijn”, zegt oma Trish in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. 

Oma Trish verkoopt chips soorten, droge vis en vruchten. Zij geeft aan, dat haar chips soorten, die vers zijn, vaak uitverkocht zijn. “Zolang ik ze maak moet ik enkele mensen bellen en zij komen dan in het groot kopen. Ik maak vaak ook op bestelling en levering wordt ook in de stad gedaan.”

Oma Trish woont te Commewijne en heeft een stand voor haar deur. Zij is er niet veel, maar probeert wel regelmatig mee te doen met de verkoop. Op de dagen dat zij er niet is, doet haar schoondochter of zusje mee met de verkoop. 

“Ik ben al op leeftijd, dus probeer soms even een dutje te nemen. 1 x 24 werken kan ik niet, maar bakken doe ik wel graag”, benadrukt oma Trish. “Zolang ik nog in staat ben te koken of te bakken doe ik het, mijn kinderen kunnen dat ook en mijn schoondochter toevallig ook, maar zolang ik er ben doe ik het.”

Oma Trish zegt ook, dat zij al jaren bezig is met het bakken van chips soorten. In haar jonge jaren kwam zij dagelijks met haar partner vroeg in de stad en leverde zij voor enkele plekken. “Ik was vaak ook bij enkele overheidskantoren en bij de Waterkant. Maar, nu kan ik dat niet meer. Nadat mijn partner was gestorven, probeer ik het rustig aan te nemen.”  ,Naast het bakken van chips soorten verkocht zij ook bami en nasi. Zij verkocht dat ook vroeger maar kan niet zo veel meer doen. “Dat was ook jaren terug, nu blijf ik bij het verkopen van wat ik heb en nu kan. Mijn schoondochter wil er wel wat bij doen, maar weet zelfs ook nog niet wat het precies wordt. Het leven is moeilijk geworden en alles is duur. Ondanks dat mijn kinderen werken vind ik het heel goed om mee te doen met de verkoop, alle kleine beetjes helpen. Als hosselaar, of laat ik zeggen burger die het dagelijks op zijn of haar manier probeert, ga je off dagen hebben, maar opgeven is geen optie. Door jaren mijn kleine ding te doen, heb ik mijn huis kunnen bouwen en ook veel meer kunnen doen. Het gaat niet in een keer gebeuren, maar geduld is een schoone zaak”, aldus oma Trish.

TM

error: Kopiëren mag niet!