Stijgende internettarieven niet rendabel voor studenten 

De internettarieven stijgen maandelijks. Er is geen controle meer hoe en wat. Dit komt voornamelijk, omdat de koers gedestabiliseerd is. De koers bepaalt wat de hoogte van de prijzen zijn.

Belkaarten als internetoptie

Student Mark, die geen vaste aansluiting van internet thuis heeft, uit zijn misnoegen tegenover de redactie van Dagblad Suriname. Vroeger kocht Mark elke dag een belkaart om wat internet te hebben, nu doet hij het met de pakketten die door verschillende providers in Suriname worden aangeboden. “Het blijft duur”, zegt hij. 

Mark is de mening toegedaan dat de impact die Corona met zich mee heeft gebracht voor het onderwijs is, dat technologie nu als dringende basis geldt voor het onderwijssysteem. Om gebruik te maken van de technologie is het meestal aan te raden om een internetverbinding te hebben. Door de verbinding kun je makkelijk contact met elkaar opnemen, schoolwerk waar nodig uploaden of zelfs nog een online college volgen.

Kwaliteit internet is slecht 

Het zetten van internet is niet het enige probleem. Het probleem dat er bij komt kijken is de slechte verbinding. De verbinding is zo slecht, dat je elke keer weer ziet, dat je offline bent in een meeting of dat je je eigen  internetverbinding zou moeten checken. “Ik weet niet of ik de enige ben die dit wil zeggen, maar ik moet dit wel even kwijt. BTW van 10% ingevoerd op beltegoed prijzen, maar kwaliteit van de service is zeker met 75% gedaald”, zegt Mark.

Mark die ook anderen kent die wel een vaste aansluiting hebben, zegt dat er zoveel betaald wordt door Surinamers voor een vaste internet service, terwijl ook daar de service nihil blijft. Ondanks dat je het Wifi tekentje op je scherm ziet, kun je toch geen simpele Whatsapp call doen.

De vraag bij vele burgers blijft: “Waarom worden de klanten elke keer op zo een manier benadeelt?” Ook Mark vraagt zich dat af. Geen enkele manier van compensatie of medelijden met de mensen die het zich niet kunnen permitteren om dit soort zaken te bekostigen. Constant moeten mensen van een provider alleen begrip tonen voor alle ongerief en elk einde van de maand het volle pond betalen. Verder is nog erger, dat de providers niet altijd prijsstijgingen melden en dat je dan plotseling voor een torenhoog bedrag komt te staan.

GW

error: Kopiëren mag niet!