Sranan na wan broko boto

Er moet gehoosd worden om het gevaarte drijvende te houden

Op de hoek van de Heiligenweg en Waterkant in Paramaribo, pal tegenover de Oude Veersteiger op nog geen tien meter afstand van de Surinamerivier, vormt zich al jarenlang bij de geringste regenbui, een enorme plas  water. Het kan dagen duren voordat het water wegtrekt. 

Rocket science 

Opeenvolgende regering beschikten niet over de vereiste rocket science om het probleem te verhelpen. Er wordt wel gedroomd van een brug over de Surinamerivier. Het schijnt dat door de restauratie van het 6 verdiepingen tellend Royal Breeze Hotel enkele passen verder tegenover de Vreedzaam Markt het enorme ongemak heeft verholpen.

Civieltechnisch

Het rioleringssysteem van het kolossaal bouwwerk moet aangepast worden. De civieltechnische afdeling van  het Aannemingsbedrijf Jeetesh voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar het vieze water nabij de Heiligenweg blijft niet meer liggen.

Gemodder

Een straatverkoper die in de omgeving hosselt staat er sceptisch tegenover: “Zie de schade dat het water aan het wegdek en het trottoir  heeft veroorzaakt. Sranan na wan broko boto, er moet gehoosd worden om het gevaarte drijvende te houden. Ik twijfel, ik moet nog zien dat het ongerief duurzaam verholpen is. Het is de zoveelste keer dat er wordt gemodderd aan het rioleringssysteem.”

HD

error: Kopiëren mag niet!