Ebu Jones (NDP): “Nickerie krijgt een stiefmoederlijke behandeling!”

In een recente Assemblee-vergadering zei parlementariër Ebu Jones (NDP), dat het niet goed gaat in het district Nickerie.

Covid-gelden

Zo haalde hij aan de situatie aan die is ontstaan door het niet betalen van zorgpersoneel dat zich heeft ingezet tijdens de Covid-pandemie. Burgers hebben dit eerder onder de aandacht gebracht van de redactie van  Dagblad Suriname. Ze waren ontevreden. Nu blijkt, dat Covid zijn kop weer enigszins opsteekt, wordt wel verwacht dat het zorgpersoneel weer beschikbaar zal zijn. Dit zullen ze niet accepteren, zegt een verpleegster tegen de redactie. 

Ook de situatie van de zorg in het Mungra Medisch Centrum baart de parlementariër veel zorgen: “Waarom kunnen ze niet eens een reis cancelen en dat geld stoppen in de gezondheidssector?”, vroeg hij met een opgeheven stem, hoogstwaarschijnlijk om het feit dat dit al meerdere keren aan was gekaart door de parlementariër.

De directrice van het Mungra Medisch Centrum is op de hoogte gesteld van de vragen die bij de burgers leven. Ze heeft bekendgemaakt, dat ze binnen de kortste keren nader in zal gaan op deze situatie. Wel geeft ze te kennen, dat het nu beter gaat en nog beter zal gaan, omdat de regering alle aandacht hiervoor heeft.

Situatie achter de markt Nieuw Nickerie

De situatie achter de markt van Nieuw Nickerie is volgens Jones besproken met de minister van Openbare Werken. De situatie daar was, dat modder achter de markt wegspoelt, terwijl de markt een veelvuldig wordt bezocht door toeristen en andere mensen die bezoekjes brengen aan het district. Ook de situatie die is ontstaan na de aanbestedingen, die niet openbaar zijn geweest, achter de centrale markt is volgens de parlementariër nog erger. De miljoenen zijn volgens hem zomaar verspilt. De minister van Openbare Werken aan de andere kant luistert wel naar de parlementariër. Jones geeft aan, dat hij het weer met de minister heeft besproken, maar de gesprekken wil hij niet openbaar maken. Wel vroeg hij de nieuwe minister van Financiën om het geld dat vrij gemaakt moet worden om de zaken in orde te krijgen daadwerkelijk vrij te maken. Jones zegt verder dat het zichtbaar is dat er selectief geld vrij wordt gemaakt. 

De aannemer moet weer op het matje geroepen worden om het werk dat niet goed verricht is, weer te komen herstellen. Dat zijn volgens de parlementariër hele belangrijke zaken die in orde gemaakt moeten worden in het district Nickerie.

GW

error: Kopiëren mag niet!