Ondersteuningsactie voor bekende voormalig parlementariër Carl Breeveld 

Politicus heeft nog altijd positieve opstelling en spirituele kijk

Carl Breeveld, de 67-jarige Surinaamse politicus en theoloog, is ziek. Breeveld was tussen 2010-2020 lid van de De Nationale Assemblée (DNA) namens de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Daar was hij ook geruime tijd voorzitter van.

Volgens zijn kinderen heeft hij naar alle waarschijnlijkheid uitgezaaide prostaatkanker en moet op zeer korte termijn naar Nederland voor onderzoek en behandeling. “Verder onderzoek en behandeling is helaas niet mogelijk in Suriname. Breeveld is niet in bezit is van de Nederlandse nationaliteit en kan daardoor geen beroep doen op een Nederlandse zorgverzekering. Alle kosten zullen dus zelf betaald moeten worden. De kosten worden geschat op 45.000 euro. Vanuit een samenwerking met Suriname wordt dit bedrag gezamenlijk ingezameld. In Suriname wordt een bedrag van 15.000 euro ingezameld en in Nederland willen wij het resterende bedrag van 30.000 euro ophalen”, aldus de kinderen van de populaire politicus. 

Ondersteuning 

“Hij is niet doodziek dat hij in bed ligt. Als je hem ziet en spreek zal je niet denken dat hij zo een ernstige aandoening heeft”, zo reageert DOE-voorzitter Steven Alfaisi tegenover Dagblad Suriname. “Dit komt, denk ik, vanwege zijn positieve opstelling en zijn spirituele kijk van zaken. Hij is dezelfde vrolijke en levendige Carl die we kennen. Hij voldoet zo hier en daar gewoon nog aan zijn sociale verplichtingen. Dus schrik niet als je hem ergens ziet opduiken. Wij zullen hem en zijn familie ondersteunen zover als we kunnen en wensen hem en de familie alle kracht en sterkte toe in deze. Wij geloven dat het goed komt met deze dja dja Sranan man en dat hij gauw weer gezond en wel in ons midden zal staan. Wij hopen ook dat Suriname hem de nodige ondersteuning biedt in deze. Hij heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd gedurende zijn periode als DNA-lid.”

Stichting Man Mit Man

Breeveld is onder meer voorzitter geweest van de Surinaamse mannenorganisatie Man Mit’ Man. Hij werd vooral bekend om zijn integere en correcte houding in de politiek en had veel aanzien in het parlement. Breeveld heeft in België theologie gestudeerd. Man Mit’ Man begon in 1999 met een visie ontwikkeld door drie mannen; Ernest Gimith, Courtney Street en Carl Breeveld. Daarin werd duidelijk, dat er in de houding en manier van denken en leven van een betrekkelijk groot aantal mannen verbetering nodig was.

De beweging begon op 2 december 1999 toen op die avond en de dag daarna de eerste Nationale Mannen Conferentie werd gehouden. Vanaf toen vond deze activiteit jaarlijks plaats. Ook regionale en plaatselijke mannen bijeenkomsten worden gehouden. Zulke activiteiten staan dichterbij de mannen en hun omgeving. De oprichtingsakte van de Stichting Man Mit’ Man dateert van 19 juni 2000. Het huidige bestuur bestaat uit Carl Breeveld, Marcel Reding, Frans Eersteling, Jerrel Pinas, Sunny Nazier en Earl Amelo.

error: Kopiëren mag niet!