De hosselaar die langs de straat verkoopt heeft het met de dag moeilijker

“De verkoop langs de straat gaat nu heel erg moeilijk, waar ik dacht om nu juist winst te maken, komt niets binnen”, zegt een vrouw die haar producten langs de straat probeert te verkopen. “De verkoop van tweedehands goederen lijkt mij nu niet een goed idee te zijn. De koers speelt een belangrijke rol.”

Enkele andere kleine ondernemers die ook langs de straat mee doen met de verkoop, geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij nu met heel wat goederen blijven zitten. 

“Ik ben gestart met het verkopen van tweedehands spullen om centjes te verdienen. Nu geef ik veel meer uit”, zegt een kleine onderneemster. “Ik doe jaren mee met de verkoop langs de straat. Ik ben eerst gestart met het verkopen van groenten, bloemen, planten en vruchten en enkele maanden terug ben ik gestart met tweedehands kleren. Je hebt daarnaast ook velen die geen baan kunnen en op zo een manier hun centjes dachten te kunnen verdienen, maar het is een harde klap”, aldus de buurvrouw.

“Door tweedehandse kleding te verkopen verdien je vaak genoeg niet veel, maar het is een kleine hulp. Door deze hossel hebben velen iets kunnen doen. Maar, nu lijkt het een moeilijke uitdaging, hoe gaan wij nu wat verdienen?”

“Ik denk met een business te starten en dan hoor je al zoveel”, zegt een andere vrouw. “Ik ga niet uit af op horen zeggen, maar wil dingen zelf mee maken. Zonder met mijn business te starten, voel ik al vele slangen. In het huishouden, dekking voor de verzekering, vaste lasten en privé leven en met de stijging van de prijzen van producten in de winkel is het nog erger geworden”, zegt de vrouw. “Er moet een oplossing komen, want op zo’n manier gaan vele mensen die iets wensen te doen in het land een afkeer krijgen. En als zij al eenmaal gestart zijn, lijkt het dan niet op een oplossing, maar een strop.” 

Gwendel, die zuurgoed verkoopt en gebakjes, geeft aan dat zij nog gelukkig enkele klanten vindt, maar twijfelt of zij mee gaat blijven doen met de verkoop. “Alles wordt duurder en als ik bijvoorbeeld belegde broodjes ga verkopen, gaat het nog zwaarder worden. Waarmee ga ik dan moeten starten om meer geld te maken?”,vraagt Gwendel zich af.

“Vruchten zijn al duur en enkelen zijn ook niet te vinden, dan weet ik echt niet hoe ik verder moet. Ik hoop echt dat men met een oplossing komt want op zo een manier gaan velen het niet redden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!