Buurtmanagers verijdelen geplande vechtpartijen tussen scholen

Twee buurtmanagers hebben donderdagmiddag geplande vechtpartijen tussen scholen weten te verijdelen. Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname, deelt mee, dat de buurtmanagers Reginald Nibte en Rudi Tevreden ‘s middags tijdig hebben ingespeeld op een geplande vechtpartij tussen de H.G. Sylvesterschool aan de Emielaan in Paramaribo  en vermoedelijk overige scholen in de directe omgeving. 

Na bekomen informatie hebben de buurtmanagers ingespeeld en door tactisch handelen erger kunnen voorkomen. Ouders en docenten maken zich zorgen over het onacceptabel gedrag van de jeugd. 

De woordvoerder doet een beroep op de ouders om met hun kinderen te praten. Laat niets aan een toeval over. De scholieren die bezig zijn met de vechtpartijen en pesterij zullen worden aangepakt. Inmiddels heeft de Landelijke coördinator Buurtmanagement inspecteur Henry Kia zijn medewerkers in stelling gebracht. De zaak wordt scherp in de gaten gehouden, aldus de politiewoordvoerder.

Bisschop geeft verder aan, dat de leerkrachten in contact moeten treden met de afdeling Jeugdzaken voor voorlichting op de scholen. Dat is de taak van Jeugdzaken om het preventief beleid verder te continueren, aldus de woordvoerder.

error: Kopiëren mag niet!