Zandwegen in Nickerie verkeren in slechte staat na hevige regenval

Klachten hebben de redactie van Dagblad Suriname bereikt, dat er in het district Nickerie nog heel wat buurten zijn, waar de zandwegen na regenval onbegaanbaar worden.

Herhaaldelijk aandacht gevraagd voor verslechterde wegen

Op verschillende gebieden in het district Nickerie zijn er wegen die heel erg onbegaanbaar zijn geworden door de aanhoudende regenval. Op verscheidene momenten hebben bewoners een oproep gedaan aan verantwoordelijke instanties. Hiermee bedoelen de mensen ook het ministerie van Openbare Werken. Met de aanhoudende regenval wordt het alleen maar erger in de buurten waar zandwegen aanwezig zijn. Het zijn meestal de polders, maar soms ook gewoon in Nieuw Nickerie. De wegen zijn zo slecht, dat het onmogelijk wordt om door alle diepe kuilen met water te kunnen gaan.

Buurtbewoners vinden het jammer dat zelfs voertuigen vast gaan zitten in de diepe kuilen. Ze maken ook melding hiervan. De mensen zeggen wel dat ze zien, dat ambtenaren van het ministerie van Openbare Werken bezig zijn met de wegen, maar die zorgen alleen voor de sleufjes om het overtollig water snel in de goten te laten gaan, terwijl de verslechterde wegen in modderige staat achter worden gelaten. 

Jong en oud worden de dupe van grote kuilen vol water 

In de buurten wonen zowel schoolgaanden als ouderen die naar het werk moeten. Sommige van de buurtbewoners zorgen er zelf voor dat gedeelten van de weg begaanbaar blijven. Ze zijn het wachten op de overheid beu en doen aan burgerparticipatie. Jammer genoeg is niet een ieder van de buurt in staat om een bijdrage te leveren. Zo geven buurtbewoners zelf te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname. 

Het worden op een gegeven ogenblik, de zwaardere schouders van de buurt die alle lasten dragen. De mensen vragen aandacht hiervoor.

Staat onbegaanbare wegen vastgelegd

Op beelden zijn de slechte wegen vastgelegd. De redactie heeft geprobeerd Openbare Werken, sectie Nickerie, te benaderen, maar heeft nog niets mogen vernemen. 

De stand van zaken met betrekking tot de herstelwerkzaamheden zal op een ander moment gepubliceerd worden. 

Er wordt tenslotte vanuit de Nickeriaanse gemeenschap een dringend beroep gedaan op de instanties om naar de plekken te gaan waar de situatie van de wegen zeer slecht is en de mensen waar nodig te helpen om uit deze moeilijke situatie te geraken.

GW

error: Kopiëren mag niet!