Man (53) alsnog zes dagen na mishandeld te zijn overleden

De 53-jarige Dharmdew Bhagwandien, die woensdag 4 januari was mishandeld door zijn achterbuurman werd die dag door zijn zoon in een kamer in de woning van de verdachte aangetroffen. Het slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij dinsdag 10 januari is overleden.

Het politieonderzoek heeft uitgewezen, dat het slachtoffer met zijn zoon woonachtig was aan de Bandoenstraat in het district Wanica. Volgens zijn zoon zag hij zijn vader niet thuiskomen en ging naar hem op zoek. Hij ging daarbij meermalen naar de achterbuurman, die voor het laatst samen met zijn vader was. 

Op een bepaald moment gaf achterbuurman A.P. de zoon te kennen, dat zijn vader met vrienden in het district Nickerie was.

Bij het overlijden van een familielid van Dharmdew Bhagwandien, ging de zoon op 4 januari weer naar de woning van de achterbuurman en gaf hem te kennen dat hij de politie zou inschakelen. De buurman zei toen tegen de zoon, dat zijn vader in de kamer was. 

De zoon aarzelde geen moment en in de slaapkamer trof hij zijn vader, die niet aanspreekbaar was, aan met lichamelijke letsels en een grote zwelling aan een oog.

De verdachte A.P. werd na uitgewerkte informatie door de politie op donderdag 5 januari opgespoord en aangehouden. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) door de politie in verzekering gesteld.

Het lichaam van Dharmdew Bhagwandien is in opdracht van het OM door de politie ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!