President Santokhi ontmoet premier Modi van India

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag 9 januari de Indiase premier Shri Narendra Modi ontmoet tijdens de 17e Pravasi Bhartiya Divas (PBD) in Indore. President Santokhi brengt van 7 tot 14 januari 2023 een officieel bezoek aan India en is een speciale eregast bij de 17e PBD.

Tijdens hun ontmoeting spraken beide leiders over samenwerking op gebieden van wederzijds belang, waaronder koolwaterstoffen, defensie, maritieme veiligheid, digitale initiatieven en ICT, en capaciteitsopbouw.

Suriname waardeert de herstructurering door India van de schuld van Suriname, die voortkwam uit door Suriname gebruikte kredietlijnen.

President Santokhi zal ook nog gesprekken voeren met president Smt. Droupadi Murmu, en woont de afscheidssessie en de Pravasi Bharatiya Samman Award Ceremony bij op 10 januari. Hij zal ook de openingssessie van de Global Investors Summit in Indore bijwonen. Daarna zal hij Ahmedabad en New Delhi bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!