DA’91 noemt diefstal meubelbuizen triest

DA’91 werd woensdagmorgen onaangenaam verrast door de afwezigheid van haar vlag bij het hoofdkantoor. Een lid van de partij trof de vlag aan op de grond. Het blijkt dat ook zes metalen vlaggenstokken, van meubelbuizen zijn losgerukt en meegenomen. De partij typeert de gang van zaken als vandalisme, waarbij ook het vlaggentouw is meegenomen. “Alle metalen vlaggenstokken die de partij aan haar schutting genageld heeft, zijn meegenomen”, laat de partij weten in een verklaring.

Een medewerker noemt het triest om te constateren dat het disrespect binnen de samenleving steeds ergere vormen aanneemt. Hij zegt bij de politie aangifte te hebben gedaan.  “Dit is niet de eerste, maar al de derde of vierde keer. En nu is het erger, omdat de metalen vlaggenmasten zijn meegenomen. Dat is nu een dure grap”, laat de medewerker weten. Hij hoopt dat de daders in de kraag worden gevat.

Hij merkt op dat bij het doen van de aangifte de politie er rekening mee houdt dat de meubelbuizen in trek zijn vanwege de toegenomen prijs voor een lengte van dit metaal. Volgens de medewerker is de prijs nu ongeveer SRD 600. Hij zegt dat deze ontwikkeling hem een triest gevoel geeft. 

Een andere burger wijst erop dat in Suriname de tendens was, dat alles van koper gewild was bij dieven. Deze bezorgde Surinamer hoopt niet dat onverlaten op dezelfde manier zullen azen op meubelbuizen. Voor de voorzitter van de partij, Angelic Del Castilho, vormen de te nemen maatregelen een extra kostenpost. Zij zegt dat in deze dure tijd de middelen anders besteed hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld om enkele sociaal zwakkeren te ondersteunen. “Of om te ondersteunen waar de sociale noden hoog zijn”, zegt zij tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!