Tieners werken om wat centjes te hebben voor Kerstperiode

Tegenwoordig zijn er veel tieners die werken of naar een werk zoeken, zoals schoonmaakwerkzaamheden zijn, helpen bij de verkoop bij een cel shop, winkel, bedrijf of een stand langs de straat. Ook tieners proberen tegenwoordig proberen van alles om aan wat geld te komen. Enkele tieners zeggen in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat zij hun gespaarde centjes zullen gebruiken voor de kerstperiode. 

“Ik koop dagelijks spullen voor in huis als het nodig is, maar ik spaar daarnaast ook mijn centjes om voor mijn studie te betalen of te betalen als ik iets graag wil”, aldus een tiener. “Vroeger had ik een houding waarbij ik vaak op mijn ouders rekende. Maar, aangezien de situatie zo moeilijk is geworden, probeer ook ik toch wat voor de kost te doen. Ik heb twee handen en twee voeten en ben gezond zolang ik geen belemmering breng tussen mijn studie en mijn gedrag thuis, werk ik waar ik kan. En op zo’n manier help ik mijn moeder ook waar het nodig is. Een vader heb ik niet, want die besloot ons al jaren terug te laten en ik zie hoe hard mijn moeder moet werken om haar drie kinderen te verzorgen. Ik ben geen man in huis, maar als zoon probeer ik toch een goed voorbeeld te zijn”, benadrukt de jongen. 

“Trouwens je hebt veel vrouwen en meisjes die anders denken over mannen en jongens. Door de acties die zij plegen naar vrouwen toe schaadt het onze reputatie. Dus als jongeman die werkt en naar school gaat en zich gedraagt, probeer ik ook een verandering te brengen”, zegt de tiener.

Wij leven momenteel in een feestelijke maand, maar ondanks dat geeft de jongen aan, dat hij zijn geld niet gaat gebruiken om dingen te kopen die niet van belang zijn.

“Ik werk een maand lang voor mijn geld en dan moet ik die in een dag verspillen voor iets dat mij niet voor de hele maand gaat kunnen zorgen. Wij hebben op den duur een moment nodig in het dagelijks leven om te ontspannen, maar dat doe ik niet door mijn geld op te maken. Er is zelfs geen tijd noch geld voor kerstinkopen. Natuurlijk komen er enkele goedkope kerstlichtjes in en buiten het huis, maar het belangrijkste is dat wij tijdens de kerstdagen lekker zullen eten en onze buik rond kunnen hebben”, zegt de tiener. “Het zal wel wat zijn om een kerstboom van SRD 3.000 te kopen en met kerst eet ik noedels en maar kijken naar die boom. Aan het eind heb ik geleerd om goed te investeren in dingen die nodig zijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!