Marokkaanse wereld feest na winst op Portugal in Qatar

De Marokkaanse wereld feest. In de grote steden in Nederland bijvoorbeeld was het zaterdagavond groot feest na de overwinning van Marokko op Portugal in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Duizenden mensen gingen de straat op.

Youssef En-Nesyri maakte in de 42ste minuut het enige doelpunt in het Al-Thumama-stadion, na slecht ingrijpen van de Portugese doelman Diogo Costa. De ‘Leeuwen van de Atlas’ versloegen Portugal (1-0) en spelen woensdag tegen Engeland of Frankrijk om een plaats in de eindstrijd.

Mensen gingen massaal de straat op na de door Marokko gewonnen WK-wedstrijd tegen Portugal. Op het Mercatorplein in Amsterdam renden ongeveer honderd voetbalsupporters na het eindsignaal het plein op om met vlaggen te zwaaien naar toeterende auto’s en scooters die voorbij reden. Mensen zongen en maakten muziek met trommels. De sfeer was volgens omstanders goed. Wel werden meerdere personen aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk, meldde de politie. “Over het algemeen was sprake van een goede sfeer, maar er waren ook plekken in de stad waar zwaar vuurwerk wordt afgestoken en dat scharen we niet onder de goede sfeer”, zei een politiewoordvoerster.

Dat gold voor meerdere steden. Ook in Leiden, Den Haag, Rotterdam en Utrecht was het feest en kleurden straten rood, ook door gekleurde rookfakkels. De stemming was feestelijk, mensen omhelsden en feliciteerden elkaar. Het verkeer raakte hier en daar vast, auto’s toeterden en bestuurders hingen filmend uit het raam. Overal liepen mensen met Marokkaanse vlaggen.

“Echt geweldig voor het voetbal! De eerste Afrikaanse natie bij de laatste vier van de wereld’, aldus de bekende presentator Humberto Tan.

error: Kopiëren mag niet!