DC Hirasingh van Wanica Noord-West kiest voor nieuwe uitdaging

Op het districtscommissariaat van Wanica, bestuursressort Noord-West, zal deze maand Suraksha Hirasingh, haar werkzaamheden als  districtscommissaris (dc) inruilen voor een nieuwe uitdaging. Haar carrière bij de overheid begon 17 jaar geleden en heeft als hoogtepunt, het vervullen van de functie van districtscommissaris voor de periode augustus 2020 tot en met december 2022. 

Een bijzondere functie waarbij zij waarlijk als ‘burgermoeder’ bestempeld kan worden:
Het zorgen voor de openbare rust, orde, en veiligheid in het algemeen, in de gelegenheid zijn om er voor elke burger te zijn, het steeds innovatief en improviserend bezig te zijn om zo goed als mogelijk probleemgevallen/ reguliere zaken voor de burgers in orde te maken middels de beschikbare middelen en tools. 

Als districtscommissaris heeft zij het belang van een goede en prettige samenwerking steeds onderstreept. Haar team van personeelsleden steeds van trainingen/ info sessies voorzien, zodat het zowel haar personeel als de dienstverlening ten goede komt. Afstemming (discussies, ups en downs) tussen de dc en medewerkers was een pre, maar desalniettemin leuk. Een mooie ervaring om het gemotiveerd team van het commissariaat Wanica Noord-West te kunnen leiden naar heel wat gerealiseerde doelstellingen.

Zo heeft zij recent als dc samen met team van Wanica Noord-West in het kader van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname een mini-braderie georganiseerd op het commissariaat voor de gemeenschap, waarbij centraal stond het stimuleren en promoten van jonge ondernemers uit het bestuursressort waar zij de leiding heeft. Haar slogan hierbij was: “Wij kunnen het!”.

Een hoogtepunt in haar functie als districtscommissaris zijn de gemeenschapsprojecten die zij heeft kunnen realiseren voor de burgers van Wanica Noord-West middels het tekenen van een Memorandum of Understanding (MoU) op 16 augustus 2022 met het Bureau Gemeenschaps Projecten. Thans bevinden twee van deze gemeenschapsprojecten zich in de afrondende fase van de uitvoering.

Als dieptepunten zijn enkele momenten in haar ambt die als down periode gezien worden. Allereerst de Covid-pandemie waar een ieder moest leren omgaan met de situatie, het virus en de verschillende (beperkings) maatregelen; ten tweede de verscheidene natuurrampen, waarbij vele actoren hebben samengewerkt om aan oplossingen te komen. Ook sociaal maatschappelijke problemen vullen het rijtje aan, die alleen door samen te bundelen zijn beperkt of verholpen. Als laatste ziet zij ook als een dieptepunt dat er besluiten zijn genomen, “waar je je misschien niet helemaal in kon terugvinden”. 

Het voelt ook zwaar en moeilijk aan om afscheid te nemen van het team van personeelsleden en de burgers voor wie zij nog veel meer had willen doen. Desalniettemin zal de band met haar district en burgers niet breken, omdat zij in de afgelopen periode behalve het ambt van districtscommissaris ook sociale werkzaamheden heeft verricht als lid van een aantal sociale/maatschappelijke organisaties. Hierdoor is haar streven om in de toekomst via deze organisaties haar projecten ten uitvoer te brengen voor de burgers van het district Wanica.

Het streven naar nieuwe uitdagingen om steeds meer te willen doen, komt het persoonlijke welzijn ten goede. Het onbekende kan moeilijk en spannend zijn, maar met een goede attitude, motivatie en mooie spirit wilt zij een nieuwe uitdaging met heel veel positiviteit tegemoet gaan! Deze levenshouding wilt zij als burgermoeder meegeven aan een ieder, zodat wij als sterke, maar bovenal afzonderlijke burgers een betere toekomst kunnen verwezenlijken en hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van het land.

Zij zal een diplomatieke post gaan bekleden. In januari 2023 vertrekt zij naar het buitenland om verder Suriname uit te dragen.

error: Kopiëren mag niet!