Man doet zich voor als agent en maakt op slinkse wijze IPhones van burgers afhandig

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Paramaribo hebben zaterdag 3 december drie verdachten van verduistering, oplichting en ‘gewoonteheling’ van IPhone toestellen in de kraag gevat. De 31-jarige D.L. is aangehouden voor verduistering en oplichting en de verdachten J.A. (32) en A.H. (20) voor zogenoemd gewoonteheling.

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de verdachte D.L. zich voordeed als politieambtenaar, tewerkgesteld op het politiebureau Centrum. Zo heeft hij kans gezien om twee Iphone telefoons afhandig te maken van personen. De twee benadeelden werden door L. aangezegd naar het politiebureau te komen, omdat hij geïnteresseerd was om IPhone toestellen te kopen. Nadat de IPhones aan hem waren overhandigd, ging hij zogenaamd het politiebureau binnen om een kwitantie uit te schrijven, maar ging via de achterpoort van het politiebureau er vandoor met de telefoons.

De buit gemaakte IPhones gaf hij vervolgens aan de verdachte J.A. om die verder voor hem te verkopen. De verdachte A.H. heeft op zijn beurt drie IPhones gekocht bij J.A.

De verdachten D.L. en J.A. zijn in een voertuig, bestuurd door A, door het RBTP aangehouden, terwijl de heler A.H. door de Recherche van Paramaribo op zijn woonadres in de kraag werd gevat. Twee IPhone toestellen zijn bij de heler A.H. teruggevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaren.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!