Hoe Brunswijk, de ABOP, de VHP de das omdoet en de VHP er mak bij staat!

Terwijl de nieuwe Surinaamse politieke soap gaande is, moeten we niet meer naïef toekijken en weigeren toe te geven hoe groot de puinhoop is waarin het Surinaams volk in terecht is gekomen. De regering Santokhi-Brunswijk lijkt op basis van democratische normen, zelfs de Surinaamse politieke normen, niet meer houdbaar. De bom tikt niet meer, die is afgegaan, maar sommigen doen hun oren dicht voor de harde knal!

Zoals het er nu voorstaat heeft vp Brunswijk zijn president, Potros Santokhi, op 1 zet na schaakmat en daarmee de hele VHP en de Surinaamse politiek. Brunswijk weet dat als de regering valt alle vervolgingen enz waarschijnlijk op de lange baan geschoven gaan worden. Eerste doel bereikt!

De vp weet ook dat de ABOP in zetels fors vooruit zal gaan, omdat de ABOP aanhang niet anders kan dan loyaal achter haar stoere leiding te staan. En daarom is dit een meesterzet van de Brunswijk. In zijn helikopter zitten er zakken vol geld die hij voor en tijdens de volgende verkiezing over heel Suriname kan strooien. Wat gaat de VHP strooien?

Dit kan dus niet gezegd worden van de VHP. Brunswijk heeft zijn aanhang vertroeteld en vooral geholpen met alles wat hij kon. Potros Santokhi als leider van de VHP heeft juist velen uit zijn aanhang van zichzelf ontvreemd. De creoolse broeders en zusters, de inheemsen zullen niet meer op de VHP stemmen zoals ze dat hebben gedaan bij de vorige verkiezing. Ook binnen te VHP is de partij gespleten en zal een groot deel van de VHP-aanhangers niet meer op de VHP stemmen. Althans niet op dit slap vertoon waar we nu getuige van zijn. VHP’ers zullen voortaan ook de mogelijkheid bekijken om op de ABOP te stellen. Dus Brunswijk en de ABOP zullen mogelijk in zetels stijgen terwijl de VHP in zetels zal inboeten, bij de volgende verkiezing ongeveer 12 zetels.

Het is een slappe vertoning van de VHP dat er na ruim een dag van sterk optreden van vp Brunswijk en zijn “wingman” Somohardjo, dat de VHP nog steeds niet heeft gereageerd, nergens te bekennen. Slapper dan dit kan het niet worden met de VHP. En uit zo een slapheid gaat ook de loyale aanhang van de VHP geen inspiratie putten. Het is echt tijd om de hele anatomie van de VHP waarden en normen tegen het licht te houden. Na implosie van de NPS lijkt de VHP als oude politieke partij ook op imploderen te staan. Als de VHP niet sterk optreedt is het over en uit!

Dus Brunswijk 2, Santokhi 0. Dit is de tussenstand.

Let’s see wat er gebeurt als ze uit de kleedkamers komen!

Dr. Ashwin Ramcharan RO

PS: Het lukt de Centrale Bank van Suriname weer niet om Euro’s te giraliseren terwijl dit allemaal met veel bombarie was aangekondigd om de koers te stabiliseren. Dus nu de regering lijkt te gaan vallen gaat de monetaire puinhoop alleen maar groter worden. Koers naar 50!

error: Kopiëren mag niet!