Trenzen met de handen schoongemaakt…..

Inwoners van Nickerie hebben in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aangegeven, dat ze hebben gemerkt dat de regering een sterk bezuinigingsplan in het land heeft gecreëerd.

Met de hand…. in deze moderne tijd

Ashna is een van die inwoners. Ze heeft in haar buurt een opmerkelijke verandering gezien als gaat om de lozingen en de bermen. “Ze zijn schoongemaakt”, zegt ze aan de redactie. Het was al een tijd zo, dat er verstoppingen en dergelijke waren en dus hebben de verantwoordelijke ministeries er werk van gemaakt. “Goed geluid, maar dat is niet wat me verbaasde”, zegt ze gauw er achteraan.

Wat haar verbaasde is dat personeel van verschillende ministeries met hun handen bezig zijn geweest om het vuil te verwijderen uit de trenzen. Dit terwijl de technologie vergevorderd is en er genoeg machines zijn die dat kunnen doen. “Het maakte mij ergens verdrietig. De trenzen zitten vol bacteriën en mensonvriendelijke ongedierte. Om burgers net als jezelf in een trens te zien doet je ergens wel wat”, aldus Ashna.

Wat zou het probleem kunnen zijn?

Voor haar is het wel onduidelijk waarom de mensen met de hand en hun benen in de trenzen moesten gaan. Soms, geeft ze toe, zijn er zaken die je niet kan verwijderen met een bepaalde machine, maar er is zeker wel een andere wijze waarop het gedaan zou kunnen worden. “Misschien besparen ze benzine op zo een manier?” , vraagt ze zichzelf af.

“Het bezuinigen zou beter zijn geweest als er minder dienstreizen zouden zijn van toppers van de regering en niet wanneer burgers als ik in trenzen moeten gaan”, voegt ze toe. 

Voor Ashna is het belangrijk dat de trenzen en bermen opgehaald worden, maar voor haar is het nog meer van belang, dat de mensen niet zo blootgesteld worden aan de onhygiënische situatie in de verschillende trenzen.

Bijzondere aandacht

Ze vraagt ze kortweg om gewoon de aandacht van de ministeries om erop toe te zien dat dit soort zaken niet horen in een bezuinigingsmodel. “Niemand wenst het voor zichzelf om in een trens te gaan en het nodige werk met de handen te verrichten”, zegt ze afsluitend. Ze hoopt dat er gauw een aanpak komt en dat ze dan door mag blijven glimlachen, omdat de trenzen en lozingen in de buurt zijn opgehaald en vooral schoongemaakt met een machine en niet meer met handen….

GW

error: Kopiëren mag niet!