‘Maatschappelijk medewerkers’ JusPol drie dragen getraind en bijgeschoold

Het ministerie van Justitie en Politie, JusPol, laat weten, dat maatschappelijk medewerkers bij het ministerie op 30 november en 1 en 2 december zijn getraind in moderne methodiek en rapportagetechnieken. De training vond plaats op een niet voor de hand liggende locatie: op het terrein van Waspar aan de Drambrandersgracht. 

De aanzet voor de training werd gegeven door de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname. 

Zij had enkele weken geleden in een gesprek met minister Kenneth Amoksi van JusPol gevraagd naar soortgelijke trainingen om de capaciteit van maatschappelijk werkers te vergroten. De bewindsman heeft de afdeling Vorming en Opleiding de training laten verzorgen. 

De training bestond uit twee sessies. De eerste sessie ging over het EDDA-model (red: Exploreren, Dialogisch, Diagnosticeren, Actie), een moderne methodiek voor het maatschappelijk werk. Er wordt hierbij flexibel ingespeeld op de situatie van de cliënt bij het behandelen. De tweede sessie betrof rapportagetechnieken.

Het hoofd van de afdeling Vorming en Opleiding, Maritza Vroom-Sibelo, gaf aan dat de sessie is georganiseerd voor de ongeveer 70 maatschappelijk werkers bij het ministerie van Justitie en Politie. Het is belangrijk dat men zich door blijft vormen en ontwikkelen in hun beroep, gaf het afdelingshoofd aan. “Ook in deze precaire situatie is het belangrijk dat er in de mensen geïnvesteerd wordt en ik ben blij dat het gelukt is om dit te organiseren”, aldus Vroom.

  • Het bericht van JusPol gaat niet in op de feitelijke werkzaamheden en taken van de maatschappelijk werk(st)ers binnen het ministerie. Het zou gaan om zo’n 70 personen, maar waar werken ze, waar bestaat hun dagelijkse werk uit? Dat zullen vele lezers zich afvragen na het lezen van dit JusPol-persbericht. 
  • Daarnaast is het opmerkelijk dat de drie dagen durende training werd verzorgd op het terrein van de stichting Waspar dat zich bezighoudt met het verwerken van met name ziekenhuisafval. Het verband tussen dit bedrijf en JusPol zal menig lezer totaal ontgaan en daar wordt ook verder door het ministerie niet op ingegaan.
error: Kopiëren mag niet!