JoFa Knip & Naaischool erkend door minOWC en geniet veel positieve reacties

JoFa Knip & Naaischool staat voor hoogwaardig onderwijs op modevakgebied. De school biedt diverse opleidingen met mogelijkheden tot specialiseren in specifieke aspecten van het modevak. Hierdoor worden studenten ruim bekwaam gemaakt voor het uitoefenen van het modevak en wordt er ook aandacht besteed aan een fijne sociale leeromgeving, zodat mensen van alle achtergronden zich thuis voelen binnen de school. Studenten voelen zich uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, zegt de oprichtster van JoFa Knip & Naaischool, Daniela Faerber-Jong.

Waarde bewezen aan de samenleving

Alhoewel JoFa Knip & Naaischool een relatief klein opleidingsinstituut is, heeft het tot nu toe zijn waarde reeds bewezen aan de samenleving, sinds de officieuze oprichting in 2019, stelt Faerber. “Er zijn heel wat studenten geweest die opleidingen op de school succesvol hebben gevolgd. Met de kennis en vaardigheid die zij hebben opgedaan, zijn ze in staat geweest onder andere hun gezin te voorzien van kleding, en velen hebben zelfs hun onderneming gestart.”

Vanwege het hoge niveau van de diverse opleidingen die de school aanbiedt, en omdat de studenten zich intensief inzetten voor het behalen van hun diploma, heeft de oprichtster besloten een aanvraag te doen voor erkenning van JoFa Knip & Naaischool door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). “Hierdoor krijgen de studenten echt waar voor hun geld, niet alleen in de opgedane kennis en vaardigheden, maar vooral in een erkend diploma van het minOWC”, aldus Faerber.

Erkend door minOWC

Met grote blijdschap mocht JoFa Knip & Naaischool op 14 oktober 2022 de erkenning van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in ontvangst nemen. De school voldoet aan de kwaliteitseisen van het minOWC en de eindexamens zullen onder toezicht van het Examenbureau worden afgenomen.

De kwaliteit van het onderwijs is hierdoor gewaarborgd. In combinatie met een pedagogische achtergrond zijn de diploma’s van JoFa Knip & Naaischool een zeer goede basis voor het lesgeven in het modevak. Omdat studenten heel hard hebben gewerkt om te voldoen aan de eisen voor het behalen van het diploma, zijn ze ook zelfverzekerder om bijvoorbeeld te starten met hun eigen business, geeft Faerber aan.

Naast kniplessen in de middag en in het weekend op diverse locaties, zal JoFa Knip & Naaischool vanaf volgend week dinsdag ook starten met lessen in de ochtend bij de Kennedy Stichting, zodat mensen wiens kinderen naar school zijn deze kunnen volgen. Verder verzorgt de school op gezette tijden verschillende workshops.

Positieve ervaringen van studenten

Op de vraag waarom mensen worden aangeraden zich op te geven bij JoFa Knip & Naaischool, worden enkele studenten aan het woord gelaten. 

Grace: “Mijn ervaring bij JoFa Knip & Naaischool is, dat je op een makkelijke manier patronen kan leren tekenen en dat je individueel geholpen wordt, zodat je alles goed kan begrijpen. De opdrachten krijg je ook om te tekenen in de klas en als je even vast zit is de juf direct bereid te helpen. Verder is de sfeer tijdens het volgen van de kniplessen heel prettig. Daarom zou ik iedereen die van plan is om kniplessen te volgen aanraden om te kiezen voor JoFa Knip – & Naaischool.”

Audrey: “Ik raad anderen aan om knip en naailessen te volgen bij JoFa Knip & Naaischool, omdat de lerares graag individuele hulp biedt aan haar cursisten. Grondpatroon tekenen wordt ook uitgebreid aangeleerd, waardoor de cursist zelf aan de slag kan. Daarnaast worden de details bij het vervaardigen van kleding ook aangeleerd. De lerares stelt het ook op prijs dat kledingstukken netjes worden afgewerkt. Als cursist geeft dat een prettig en voldaan gevoel.”

Suzette: “Ik raad mensen aan om zich op te geven om kniplessen te volgen bij JoFa Knip & Naaischool, omdat de lessen zodanig worden verzorgd, dat jij aanvoelt dat je niet achter mag blijven. De sfeer van lesgeven geeft de student de motivatie om elke keer het opgegeven huiswerk te maken, want er wordt op je gelet. Dus kortom je betaald om iets te leren, dus na afloop moet je iets kunnen. Er wordt genoeg tijd en aandacht aan elke student besteed. Dus JoFa Knip- en naaischool is je geld waard.”

Waarom je eigen kleding vervaardigen? 

“Je kan je kledingkosten zo laag mogelijk houden. Het geeft een boost aan je zelfverzekerdheid, want je straalt steeds weer met je nieuw pakje/jurk/rok/blouse. Ook biedt het de mogelijkheid wat centjes bij te verdienen. Maar, ook oneindige mogelijkheden, omdat je zelf bepaald hoe ver je wilt gaan met de opgedane creatieve kennis, want het stopt niet bij damesmode”, aldus Faerber.

SK

error: Kopiëren mag niet!