Drie vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo hebben woensdag 30 november de drie verdachten E.H. (24), D.C. (28) en M.A. (18), allen vreemdelingen, opgespoord en aangehouden. Dit drietal wordt ervan verdacht op dinsdag 22 november een gewapende beroving te hebben gepleegd in een woning aan de Copernicusstraat in het ressort Geyersvlijt. 

Onder bedreiging van een vuistvuurwapen werd het slachtoffer R.D. door twee van de rovers mishandeld en beroofd van een zwarte tas inhoudende een ketting en een bracelet van geel metaal, een horloge, een groot geldbedrag in Euro’s. R.D. heeft tijdens de beroving een barstverwonding op het hoofd opgelopen. Na de daad lieten de daders hem gekneveld achter en gingen er vandoor in de zwarte auto van het slachtoffer. 

Het lukte R.D. zich op een bepaald moment uit zijn situatie te bevrijden, waarna hij vervolgens aangifte deed bij de politie van het bureau Geyersvlijt.

De agenten stelden direct een onderzoek in en de auto van R.D. werd kort na de aangifte onbeheerd in een zijstraat van de Ringweg aangetroffen. Na uitgewerkte informatie van de verschillende diensten kwam de autobestuurder die de daders na het plegen van het feit in voornoemde zijstraat had opgehaald in beeld. Hij werd opgespoord en op 30 november in de kraag gevat. 

Op zijn aanwijzing zijn de twee andere verdachten in de appartementen waar ze verbleven aangehouden. Op de twee werd een deel van de buit teruggevonden. Verder stuitten agenten bij een ingesteld onderzoek in de appartementen op een vuistvuurwapen en een five shooter jachtgeweer. Deze zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze drie verdachten meer op hun kerfstok moeten hebben.

Het verder onderzoek wordt verricht door de Recherche van regio Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!