Projecten te Huize Ashiana zullen dit jaar nog uitgevoerd worden

De kersverse Mofina-beweging die onlangs werd ingesteld door president Chandrikapersad Santokhi, heeft zich dinsdag 29 november georiënteerd te Huize Ashiana. Tijdens het bezoek heeft de organisatie, onder leiding van voorzitter Franklin Todie, een rondleiding gehad van Ashiana-directrice Brenda van Daal. 

De organisatie trof een erbarmelijke situatie aan. De voorzitter geeft aan, dat de leefomstandigheden van de senioren burgers zorgen baart. Er is bijvoorbeeld sprake van kapotte bedden, ijskasten en wasmachines. Verder heeft de instelling ook te kampen met ongedierte zoals kakkerlakken en ratten. Ook het terrein is aan een dringende schoonmaakbeurt toe. Het tehuis zou ook een gebrek hebben aan voeding. 

Na de rondleiding zijn er afspraken gemaakt met de leiding van de instelling hoe zaken verder aangepakt zullen worden. Franklin Todie zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat een afspraak is gemaakt dat zij de bomen gaan snoeien, opruimingswerkzaamheden zullen verrichten, maar ook zullen zij werken aan het bestrijden van ongedierte. Deze zaken zullen dit jaar nog aangepakt worden. 

Maar, ook het ontwateringssysteem laat te wensen over. Echter zal het aanpakken hiervan in dit jaar niet haalbaar zijn. De financiële middelen om de voorgenoemde zaken aan te pakken zullen van de regering komen, geeft Todie aan.

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ( SoZaVo) Uraiqit Ramsaran, te benaderen voor een reactie omtrent de steun die dit tehuis van de overheid krijgt. Maar, heeft vooralsnog geen reactie ontvangen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!