Certificaten voor cursisten maken beauty producten

Afgelopen zaterdag reikte Citra Ayu International Beauty Institute certificaten uit aan cursisten die een training hebben doorlopen. De cursus bestond uit het leren maken van kaars lotion, geurkaarsen, body scrub, bodylotion, parfum, body spray en body zeep.

Cursusleidster Milly Resomardono laat weten, dat de cursisten hebben genoten en heel dankbaar zijn voor wat ze allemaal hebben geleerd. Zij zegt dat het van belang is, dat de grondstoffen aanwezig moeten zijn om de opleiding te kunnen volgen. Ook is het goed kunnen berekenen noodzakelijk. Verder zijn bedrijfshygiëne, persoonlijke hygiëne en marketing onderdeel geweest van het traject. 

De cursus bestond verder ook uit een theoretisch deel, waarin uitgebreid zaken aan de orde zijn gesteld. “De lichaamsproducten zijn allemaal op natuurlijke basis gemaakt en zijn niet chemisch of synthetisch”, merkt Resomardono op. Wel worden de grondstoffen geïmporteerd. Resomardono zegt verder, dat een van de aspecten van de cursus is geweest dat de deelnemers hebben geleerd om essentiële oliën te mengen en te zorgen voor de lekkerste geuren olie.

De toekomstplannen zijn onder andere om na te gaan wat de exportmogelijkheden zijn.

RB 

error: Kopiëren mag niet!