Nog steeds Covid-doden te betreuren en ziekenhuisopnames

Covid-19 lijkt te zijn verdwenen uit het land. Althans, wie nu door Paramaribo rijdt of loopt zal amper nog iemand met een mondkapje op zien lopen of zitten in een bus. Ook op allerlei feesten, concerten en in druk bezochte winkels en supermarkten zal men nauwelijks nog iemand zien met zo’n mondkapje voor mond en neus. Neen, men gelooft, denkt, kennelijk werkelijk dat Covid als sneeuw voor de zon is verdwenen en dat alles maar weer kan. Maar, dat is niet het geval. Covid waart nog steeds rond en is niet van plan om te vertrekken.

Cijfers op de website covid-19.sr spreken boekdelen en voor zich. In de week van 26 oktober – 1 november – de meest recent gepubliceerde cijfers – zijn twee personen aan het Covid-virus overleden. In ziekenhuizen lagen 11 personen die met het virus zijn opgenomen en 1 patiënt ligt zelfs op een Intensive Care-afdeling. In die week werden 37 mensen positief op Covid-19 getest. Deze website houdt wekelijks de cijfers bij en publiceert ze in een zogenoemd ‘dashboard’. Maar, dat is sinds 1 november niet meer gedaan.

De redactie van Dagblad Suriname heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benaderd met de vraag waarom die website niet is geactualiseerd en wat zijn mening is over de actuele Covid-situatie in het land. Vooralsnog heeft de bewindsman niet gereageerd.

Overigens, de samenleving wordt nauwelijks tot niet geïnformeerd over de stand van zaken rond Covid. Het laatste nieuwsbericht op de website cocid-19.sr dateert alweer van 28 juni en dat was informatie (maatregelen) voor reizigers uit het buitenland die naar Suriname reizen. 

Wanneer het volk onvoldoende wordt geïnformeerd, dan zullen mensen werkelijk gaan geloven dat er geen enkel risico op besmetting meer is en dan ook geen mondkapje meer dragen. Veel mensen gaan werkelijk denken dat Covid het land heeft verlaten.

PK

error: Kopiëren mag niet!