NDP dicteert

Verzamelde informatie luidt: “NDP-ondervoorzitter Jennifer Simons schittert door afwezigheid tijdens de NPD-protestdemonstraties. Dit terwijl zij een dikke vinger in de pap heeft, of zou moeten hebben. Het niet op de voorgrond treden van mevrouw Simons tijdens de protestdemonstratie zou onder andere te maken hebben met haar leiderschapsstijl. Zij is buiten de schijnwerper een visionair, een stille-harde werker.”

Zwaar-kaliber

“Zij heeft een grote hoeveelheid aan werk en verantwoordelijkheden. Het is geen eenvoudige taak om een politieke partij van het NDP-kaliber te leiden. Suriname hangt met haken en ogen aan elkaar. De politieke machine rammelt van alle kanten en dreigt onder de spanning te exploderen.”

Ander gezicht

“Binnen de NDP wordt verwacht, dat mevrouw Simons bij te houden bestuursverkiezingen de heer Bouterse zal opvolgen als voorzitter van de paarse partij.  Zij heeft het stuur zo goed als in handen. Zij en haar collega Adhin zijn het gezicht, de trekkers van het proces. Het duo is bezig het kader en de achterban te vormen, te motiveren en het nieuw beeld van de partij te gieten.”

De alliantie

“De politica leidt de aan de gang zijnde onderhandelingen met politieke partijen, organisaties, instituten en individuen om het VHP-regeringsbeleid te blokken. De protestdemonstraties van de vorige week staan op naam van deze alliantie. 

Netwerk

“De NDP-alliantie is tot nu toe niet meer dan een netwerk van stromingen die anti regeringsgezinde zijn.  Het zwart op wit stellen van een officiële organisatievorm waarin het wijdvertakte samenwerkingsverband, gedetailleerd is omschreven lijkt haast onmogelijk. De politieke cultuur van Suriname vormt een sta in de weg. Het heeft er alles van dat de traditionele bor’bori en los’ losi wordt voortgezet.”

Wijsheid

“Er zijn net zoveel zinnen als er hoofden zijn. Het is een hele kunst om de uiteenlopende bedoelingen, organisaties en denkwijzen op een lijn te krijgen. Er is niet alleen inzicht, kracht, kader, organisatiekunde, goede bedoelingen en geld nodig om de alliantie waar te maken. Vertrouwen, oprechtheid, wijsheid en vooral geduld zijn belangrijke vereisten.”

Vertrouwen

“Leider Bouterse heeft gedurende de loop van zijn regiem met tal van partijen, organisaties en personen samengewerkt, die uitgehold, misbruik en uitgespeeld werden. De organisaties die deel uitmaken van de alliantie en/of overwegen zich aan te sluiten hebben in het verleden al samengewerkt. Zij kennen de klappen van de zweep. Zijn nu meer dan voorheen bewust van politiek misbruik en verraad. Er worden dan ook lange vorken meegenomen naar de onderhandelingstafel.”

Dictatuur

“Het is bekend, dat de NDP vasthield aan de regel, dat er wordt gevaren onder NDP-vlag. Wordt deze regel gehandhaafd bij het vormen van de huidige alliantie of? Worden de ideeën van de te vormen alliantie aangestuurd door de revolutie en een baas met een sterk charisma?”

Tot zover voor het moment

HD

error: Kopiëren mag niet!