47e Onafhankelijkheidsdag gevierd met traditionele defilé en parade

Actievoerders maken misnoegen luidkeels kenbaar

De 47e Onafhankelijkheidsdag van het land werd gevierd met het  traditionele defilé en parade van Surinaamse troepen en politie eenheden. President Chandrikapersad Santokhi inspecteerde allereerst de troepen bij het Kerkplein. Daarna begaf hij zich naar het Onafhankelijkheidsplein waar het defilé werd afgenomen.

Onder de aanwezigen waren onder andere de vicepresident, de voorzitter van de Nationale Assemblee, de premier van Curaçao, leden van de Raad van Ministers, Assembleeleden, leden van het Corps Diplomatique en aanwezige niet residerende ambassadeurs voor Suriname en hoge politie en militaire officieren. 

Het officieel gedeelte vond ruim twee uren na oorspronkelijk gepland plaats. 

Tijdens het defilé werd door een groep demonstranten vanuit de Waterkant luidkeels geschreeuwd en ook gescholden. De Mobiele Eenheid van de politie maakte korte metten met de actievoerders en drong ze terug. 

Na de parade werden de gasten ontvangen in de achtertuin van het presidentieel paleis. Daar hield het staatshoofd een toespraak en riep daarin op tot samenwerking en eenheid. Na de toast van de president werd een korte felicitatie ronde gepland waarin de dresident en de First Lady felicitaties in ontvangst namen.

error: Kopiëren mag niet!