Wisselkoers nu boven SRD 32 voor de US-dollar

De wisselkoers van de US-dollar en de Euro noteerden gisteren, woensdagmiddag 23 november, op de valutamarkt een hoogte van boven de SRD 32.

Sedert de introductie van de Surinaamse dollar in januari 2004 is de Surinaams munteenheid nooit eerder zo laag in waarde gedaald. Er zijn ook geen tekenen te bespeuren dat de geldontwaarding die sinds enkele maanden zich heeft ingezet, de aankomende weken zal stuiten. 

Tot omstreeks 16.00 uur gistermiddag heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) de slotkoersnotering nog niet gepubliceerd, doch om 12.30 uur noteerde de koers SRD 31,98 voor de US-dollar en SRD 31,92 voor de Euro. 

Cambio’s noteerden gisteren voor zowel de US-dollar als de Euro een koers van SRD 32. Buiten de “toonbank” om worden beide valutasoorten in contanten voor SRD 32,25 verhandeld. De girale koers ligt hoger, SRD 33 om SRD 33,75 voor respectievelijk de US-dollar en de Euro.

De monetaire autoriteiten lijken geen enige greep te hebben op de wisselkoersontwikkelingen. 

SS    

error: Kopiëren mag niet!