President Santokhi ontvangt nationaal instrument Trinidad

Ondernemer Surujdeo Mangaroo uit Trinidad heeft dinsdag 22 november een zogenoemde  “steelpan” aan president Chandrikapersad Santokhi overhandigd op het Kabinet van de President.

De president waardeert de geste van Mangaroo zeer. “Ik hoop dat het beleid van deze regering net zo harmonieus zal zijn als de tonen van de steelpan.” Tijdens het bezoek kreeg de president ook de kans om een ander slaginstrument te bespelen. 

De steelpan of steeldrum is een muziekinstrument dat van oorsprong uit Trinidad & Tobago afkomstig is. Het instrument wordt meestal in groepsverband bespeeld. Een steeldrum wordt gemaakt van een oliedrum van 55 gallon en wordt gerekend tot de idiofonen.

“Ik kom altijd met heel veel plezier naar Suriname, het is een prachtig land en ik wil de bevolking kennis laten maken met ons nationale instrument”, zei Mangaroo. In dit kader zijn er gesprekken gevoerd met de bekende musicus Kries Ramkhelawan. In samenwerking met de muziekschool van deze artiest zullen steelpan muzieklessen verzorgd gaan worden aan kinderen en geïnteresseerden.

error: Kopiëren mag niet!